Hoofdinhoud

Wie kan je nu beter vertellen hoe het is om bij Concorp te werken, dan iemand die bij Concorp werkt? Juist ja. Dat dachten wij ook! Daarom ga ik in gesprek met onze collega: Tess van der Laan. 

Tess is nu ruim een jaar verantwoordelijk voor de interne communicatie van Concorp. Ongeveer drie keer per week is ze te vinden op locatie Waddinxveen, maar één keer per twee maanden probeert ze ook naar de productielocatie Jirnsum in Friesland te gaan om haar collega’s daar te zien! De overige dagen zijn prima thuis te werken met onze WAT-regeling. 

 

We kunnen wel zeggen dat Tess, na haar eerste kopje koffie dan, eigenlijk altijd wel met een grote glimlach rondloopt op kantoor. “Ik ben vaak goedgehumeurd en houd wel van aanpakken”. De kernwaarde van Concorp die het dichts bij haar staat, is wel duidelijk: Energiek! 

Het vertouwen dat ik in korte tijd bij Concorp heb gekregen, is wel heel speciaal!

Wie is Tess?

"Ik woon in het centrum van het Brabantse Tilburg. Als ik niet aan het werk ben, onderneem ik graag leuke dingen met vrienden, mijn vriend of familie. Ik ga graag naar festivals, maar ik wijs op het terras zitten met vrienden ook niet vaak af. Al vind ik het soms heerlijk om niks te doen hoor; en vind je me op de bank met een boek of een binaire puzzel. En een beetje sporten hoort er natuurlijk (zeker met al dat snoepen) ook bij. Ik heb sinds kort het tennissen weer opgepakt en loop zeker één keer per week een rondje hard. Ik ben blij dat we na die ellendige coronamaatregelen weer nieuwe steden kunnen gaan ontdekken. Een citytripje maken is iets wat ik graag doe." Welk product gaat er dan mee op reis? “Een doosje goedgeschuimde Cadillacs van Autodrop, die zijn lekker zacht!".

Hoe ben je bij Concorp terecht gekomen 1,5 jaar geleden?

"Ik werd via een oud-studiegenoot getipt. Zij had gesolliciteerd op de functie van Vertegenwoordiger, maar ze vond de inhoud van de functie toch niet helemaal bij haar passen. Omdat ik na het behalen van mijn Masterdiploma Bedrijfscommunicatie en Digitale Media nog bij Albert Heijn werkte en dat ook nog erg leuk vond, dacht ze dat deze functie voor mij nog wel eens geschikt zou kunnen zijn. Ik ging het gesprek aan en voelde meteen een goede klik met de collega’s die ik toen sprak.” En bleek het wat voor je te zijn? “Heel eerlijk gezegd: niet echt. Ik kwam er snel achter dat de echte sales het toch niet was voor mij. Het bedrijf, de sfeer en de collega’s van Concorp vond ik wel erg leuk, maar de functie van vertegenwoordiger was geen fit voor mij. Ik miste het bezig zijn met hetgeen wat ik gestudeerd had.” En toen? "Gelukkig was er ruimte genoeg om daar eerlijk over te zijn tegen met mijn leidinggevende destijds en HR. Na een aantal gesprekken kreeg ik de kans om de interne communicatie op te pakken voor Concorp en te laten zien dat dit een fulltime job moest zijn in het HR team. Destijds werd alle communicatie vanuit en van Concorp er door HR “bij” gedaan. Een supermooie kans en ik ben nog steeds dankbaar voor het vertrouwen wat ik in zo’n korte tijd heb gekregen: echt mega speciaal!"

En je bent nog steeds Concorper, maar wat houdt je nieuwe functie dan precies in?

"Ik ben Junior Communicatiespecialist bij Concorp. Dat betekent dat ik verantwoordelijk ben voor alle interne communicatie (denk aan nieuwsbrieven etc.), maar ook een project als bijvoorbeeld het Intranet pak ik op met mijn collega van IT en Digitale transformatie. Zo wordt het in de toekomst makkelijker om iedereen uit de organisatie te bereiken. Ook bereiken we daarmee meer onderlinge interactie en worden de lijntjes nog korter! Daarnaast zorg ik voor de arbeidsmarktcommunicatie. Daar horen werkzaamheden bij als het maken van LinkedIn posts, het verzorgen van de vacatures, het vernieuwen van de totale Concorp website en het verzorgen van aansprekend beeldmateriaal.

En natuurlijk steeds andere projecten. Zo zijn we bezig om een animatievideo te maken over de historie en de toekomstvisie van Concorp, kijk ik met collega’s naar vormen om ons MVO beleid beter en duidelijker te communiceren en onderzoek ik manieren om onze kernwaarden en missie en visie te laten leven onder het gehele personeel.

Daar krijg ik wel energie van. Vooral als we een nieuw tof project opstarten of juist mogen afronden. Elke dag leer ik wel iets nieuws en geen dag ziet er eigenlijk hetzelfde uit. Vooral van het vernieuwen van de website krijg ik veel energie. Vanaf het ontwerp tot de daadwerkelijke lancering ben je aan het werk. Er gaat best wat tijd in zitten, maar het is juist zo tof dat alles waar ik het afgelopen jaar mee bezig ben geweest nu een plekje krijgt op de website!"

Wat vind je zo leuk aan Concorp?

"Ik haalde het net al even aan: de korte lijntjes. Omdat het best wel een platte organisatie is, krijg je vaak al meteen te horen als iets de goede kant op gaat of juist niet. De snelle feedback voorkomt grote fouten en zorgt voor uitgesproken waardering. Het is leuk als collega’s blij zijn met doorgevoerde veranderingen.

En de open sfeer vind ik belangrijk. In de lunchpauze kunnen eigenlijk alle onderwerpen wel voorbij komen. Van heel serieus tot de standaard flauwe grappen. Binnenkort gaan we met wat collega’s naar een festival, dus daar wordt volop over gekletst dezer dagen!"

Met collega's naar een festival. Dat lijkt me iets om naar uit te kijken. Zijn er nog andere dingen waar je naar uitkijkt of juist met een glimlach op terugblikt?

"Met een collega samen heb ik de organisatie van ons jaarlijkse bedrijfsfeest op me genomen. We zijn met alle collega’s en hun partners van beide locaties naar zee gegaan. Daar hebben we bij een strandtent lekker geborreld en gebarbecued. Erg leuk om iedereen bij elkaar te zien in informele sfeer én ook een beeld te krijgen van de mensen waar in de lunchpauze toch vaak over gepraat wordt: de partners. En ik heb zin in alles wat de toekomst me gaat brengen bij Concorp!"

Wil jij volgend jaar ook een feestje met ons bouwen op het jaarlijkse bedrijfsfeest?

Kijk dan of er een leuke vacature voor je bij staat en wie weet word jij de nieuwe collega van Tess.

 

Solliciteren

Even bellen?

Meteen solliciteren of toch op zoek naar meer informatie?

Neem contact op met Tess