Hoofdinhoud

Wie kan je nu beter vertellen hoe het is om bij Concorp te werken, dan iemand die bij Concorp werkt? Juist ja. Dat dachten wij ook! Daarom ga ik in gesprek met onze collega: Yvonne Feenstra. 

Yvonne staat sinds drie jaar voor beide vestigingen aan het hoofd van het KAM-team (kort voor Kwaliteit, Arbeidsomstandigheden en Milieu) bestaande uit zes vaste medewerkers en er loopt eigenlijk altijd wel een stagiair(e) rond op de afdeling! Meestal is Yvonne op locatie Jirnsum aan het werk, maar één keer per week werkt ze thuis en eens in de twee weken ziet ze haar andere collega’s op locatie Waddinxveen. 

 

Energie halen uit mensen en de natuur is erg belangrijk voor Yvonne, zowel persoonlijk als op werkgebied. “Ik wil mensen graag een stapje verder brengen, mijn steentje bijdragen en van buiten (andere bedrijven en organisaties) naar binnen kijken om verbeteringen door te voeren voor Concorp en onze klanten.” De kernwaarde van Concorp die het dichts bij Yvonne staat, is dus ook geen grote verrassing: Werelds. 

Het voelde niet als solliciteren, maar meer als sfeer proeven en uitzoeken of het iets voor mij zou zijn.

Wie is Yvonne?

“Ik woon samen met mijn man en twee kinderen (een jongen van 18 en een meisje van 14) in het prachtige Lemmer. Als het even kan loop ik daar elke avond zeven kilometer o.a. langs het strand. In de voorjaarszon geniet ik het meest, zo lang het maar niet té heet wordt.” Welk product van ons ontbreekt er niet in je rugzak? “Een doosje van de Zoete Lievelingen mix van Oldtimers, want daar zitten de dropjes met Maple Syrup/Ahornsiroop in. Dat zijn echt mijn favorieten!”.

Hoe ben je bij Concorp terecht gekomen drie jaar geleden?

“Maartje (onze QA-specialist) nam motorrijles bij de rijschool van mijn man en vertelde dat de toenmalige KAM manager wegging bij Concorp. Ze vroeg aan mijn man of die functie misschien iets voor mij zou zijn. Ik was wel nieuwsgierig en ging het gesprek aan. Ik heb denk ik wel zes gesprekken gehad. Ik kan me nog goed herinneren dat het totaal niet voelde als solliciteren, maar meer als sfeer proeven en uitzoeken of het bedrijf iets voor mij zou zijn.” En daar weten we het antwoord nu op. Wat heeft je destijds doen overhalen om voor Concorp te kiezen? “De sfeer! Maar ook het contact met de CEO destijds. Goed contact met je leidinggevende(n) is voor mij erg belangrijk. En daarnaast was de ‘vrijheid’ die ik zou krijgen in deze functie een mooie stap in mijn carrière. Op dat moment werkte ik namelijk in vergelijkbare functie (in totaal ongeveer 30 jaar) waarvan 7 jaar in de levensmiddelenindustrie, maar dan bij grotere organisaties. De branche beviel me goed, maar vanwege de grote omvang van de bedrijven werd het hele beleid door het hoofdkantoor bepaald en was ik uiteindelijk alleen verantwoordelijk voor de uitvoering op de locatie. Bij Concorp is dit anders. Met de ervaring op zak en het vertrouwen vanuit Concorp kreeg ik de ruimte om zelf keuzes te maken en een eigen pad op mijn vakgebied te bepalen. Wel met duidelijke kaders natuurlijk, want het moet uiteraard wel in het bedrijfsbeleid passen, maar er bleef en blijft genoeg te ontwikkelen over. Gelukkig maar, want mijn doel was en is: KAM niet van de KAM afdeling te laten zijn, maar van iedereen te laten worden binnen Concorp. Ik kan wel stellen dat het een ondergeschoven kindje was destijds.”

En nu dus niet meer?

“Een stuk minder in ieder geval! Veiligheid en MVO binnen heel Concorp nog beter maken is mijn nieuwe streven, daar is nog veel te halen. Kwaliteit is op hoog niveau en op het gebied van Milieu en MVO zijn we grote stappen aan het maken, daar ben ik best trots op. En hoe collega’s naar onze afdeling kijken is ook in positieve zin veranderd. QESH werd (en helaas nog) wel eens gezien als tegenwerker van nieuwe ontwikkelingen. Gelukkig komt langzamerhand het besef dat onze afdeling ook kan fungeren als een “new business enabler”, als je ons er maar vroeg genoeg bij betrekt. Ik baal er ook enorm van als iets niet door kan gaan, maar in dit vak doet onze mening er nou eenmaal niet toe. De wetgeving, convenanten en BRC/IFS eisen zijn bepalend en op basis daarvan moeten we adviseren. Ons houden aan de regelgeving, convenanten en eisen is nodig om aan ons eigen KAM en MVO beleid te conformeren en alle certificaten te behouden. Zonder deze certificeringen zouden we circa 80% van onze klanten kwijtraken.”  

Een pittige klus! Krijg je daar genoeg energie van?

“Ik ga tevreden naar huis als we onze collega’s van de juiste adviezen hebben kunnen voorzien en verder heb kunnen helpen binnen de kaders van de wetgeving, convenanten en BRC/IFS eisen. Daarnaast krijg ik energie van het meedenken in alternatieven. In 90% van de gevallen is er echt wel een oplossing te vinden voor een probleem! Vanaf het begin samenwerken aan een ‘project’ is dus een van de belangrijkste drijfveren voor mijn werk. Ik geniet ervan dat mijn eigen team als een huis staat. Het is een fijne basis zonder gedoe. We willen elkaar helpen en springen in als iemand het moeilijk heeft. Maar ook samenwerken met de rest van mijn collega’s bij Concorp geeft me energie. Ik vind het heerlijk dat mijn werkweek er nooit precies hetzelfde uitziet, op de vaste overleggen na natuurlijk, en daardoor met het QESH-team in contact staan met alle collega’s van Concorp én bij eigenlijk alle projecten die er spelen. Een mooi voordeel van deze compacte en platte organisatie. Alleen het team van Finance heeft vakinhoudelijk wat minder met ons te maken, maar die zien we gelukkig vaak genoeg in onze lunchpauze of tijdens het lunchwandelen!” 

Dat klinkt alsof je in die drie jaar al heel wat vinkjes op jouw to-do lijst hebt kunnen zetten. Zijn er nog zaken waar je naar uitkijkt?

“Voor de komende tijd hoop ik vooral te mogen bijdragen aan het feit dat mensen weer veilig en gezond thuiskomen na hun werkdag. Mijn verantwoordelijkheid nemen en tegelijkertijd een steentje bijdragen aan de wereld om ons heen en dat allemaal samen met een topteam. Mooier werk is er wat mij betreft niet!”

Lijkt dit je wat?

Wil jij ook het verschil maken bij Concorp? Check dan onze vacatures en wie weet word jij de nieuwe collega van Yvonne. 

 

Solliciteren

Even bellen?

Meteen solliciteren of toch op zoek naar meer informatie?

Neem contact op met Sanna