Historie

De Concorp productiebedrijven stammen uit 1917 en kennen een lange traditie in de productie en ontwikkeling van pepermunt.De start van de eerste handelsactiviteiten van Klaas Kamphuis NV met de verkoop van Stimorol aan winkels. Kauwgom was in die tijd echt iets nieuws, niet te vergelijken met het kauwgom aanbod van vandaag de dag! Stimorol is nog steeds verkrijgbaar, maar wordt niet meer door Concorp verkocht.

In dit jaar wordt officieel het distributeursbedrijf Nedan opgericht. De naam Nedan is ontstaan doordat het Deense bedrijf waar Stimorol werd geproduceerd Dandy heette. Omdat Stimorol in Nederland werd gedistribueerd werd hieraan Netherlands gekoppeld en zo is de naam Nedan ontstaan: Netherlands / Dandy.
In 1974 heeft Nedan haar assortiment uitgebreid door te starten met de verkoop van Fisherman's Friend, in die tijd nog niet bekend in Nederland. Mede dankzij een ijzersterke marketing (Sterk spul hè...) is Fisherman's Friend uitgegroeid tot een onmisbaar merk in het adem- en keelverzorgers segment.De organisatie Nedan wilde naast distributiemerken ook eigen merken verkopen en neemt in 1987 de Van Slooten fabriek over te Jirnsum. In de Van Slooten fabriek werd ook Autodrop gemaakt, rolletjes drop in de vorm van autobandjes. Nedan heeft destijds het besluit genomen om Autodrop in zakjes te gaan verkopen, in de vorm van autootjes. Een nieuw succes en merk was geboren: Altijd weer die Autodrop. Zo lekker, ‘t zou verboden moeten worden!Skittles is een merk van Masterfoods waarvan Concorp de belangen behartigt. Met haar snoepjes in alle kleuren van de regenboog heeft dit merk een ijzersterk imago.


Het assortiment drop in de winkels werd groter en groter. Steeds meer varianten waren in de schappen te vinden, maar over het algemeen allemaal zachte, zogenaamde dooreetdrop. Nedan zag een gat in de markt, namelijk terug gaan naar de smaken van vroeger met échte kwaliteitsdrop gemaakt van de beste ingrediënten. En zo is Oldtimers ontstaan. Nog steeds is Oldtimers een trots merk, bekend dankzij het doosje en typisch Friese namen, zoals Sneker Zoethoudertjes.


Schuttelaar suikerwerken is overgenomen om de rol van totaalleverancier in suikerwerken te kunnen invullen. Het merk Schuttelaar kent een lange historie vanaf 1918. Het merk is vernoemd naar de toenmalige eigenaar van de fabriek waar het werd geproduceerd. Schuttelaar is snoepgoed dat op ambachtelijke wijze wordt gemaakt met de smaak van vroeger.


Nedan zag de verkopen van en vraag naar drop toenemen in steeds meer Europese landen. Om ook hierop 100% focus te hebben werd Concorp International opgericht. Concorp is de afkorting voor Confectionery Corporation (zoetwaren corporatie).
Een uniforme naam, alle bedrijven heten vanaf nu Concorp. Zo krijgen de productielocaties de naam naar de locaties (Concorp Waddinxveen en Concorp Jirnsum) en de sales organisatie Nedan wordt Concorp Brands.
Concorp breidt vanaf dit jaar haar kennis uit binnen het tussendoor segment met de komst van Loacker. Het assortiment van Loacker bestaat uit heerlijke luchtige choco wafels snacks.

Introductie van een nieuwe innovatieve gepatenteerde technologie 'centre filled'. Snoep en drop met vloeibare vulling wordt geïntroduceerd.

  


Introductie van de combinatie van drop & chocolade in één product. De combinatie bestaat uit een centre filled dropje met een chocoladelaagje.
In 2016 start Concorp een strategische samenwerking met Toms in Denemarken. Hiermee breidt Concorp haar portfolio uit met het dropmerk Heksehyl.

Concorp BV  |  info@concorp.nl  | Gebruiksvoorwaarden | Privacy Statement | Algemene voorwaardenIntranet | © Concorp 2022 - Confectionery Corporation