Hoofdinhoud
1917
De oorsprong

De Concorp productiebedrijven stammen uit 1917 en kennen een lange traditie in de productie en ontwikkeling van pepermunt.

1960
Handelen maar!

De start van de eerste handelsactiviteiten van Klaas Kamphuis NV met de verkoop van Stimorol aan winkels. Kauwgom was in die tijd echt iets nieuws, niet te vergelijken met het kauwgom aanbod van vandaag de dag! Stimorol is nog steeds verkrijgbaar, maar wordt niet meer door Concorp verkocht.

1970
Nedan

In dit jaar wordt officieel het distributeursbedrijf Nedan opgericht. De naam Nedan is ontstaan doordat het Deense bedrijf waar Stimorol werd geproduceerd Dandy heette. Omdat Stimorol in Nederland werd gedistribueerd werd hieraan Netherlands gekoppeld en zo is de naam Nedan ontstaan: Netherlands / Dandy.

1974
Fisherman's Friend

In 1974 heeft Nedan haar assortiment uitgebreid door te starten met de verkoop van Fisherman's Friend, in die tijd nog niet bekend in Nederland. Mede dankzij een ijzersterke marketing (Sterk spul hè...) is Fisherman's Friend uitgegroeid tot een onmisbaar merk in het adem- en keelverzorgers segment.

1987
Van Slooten

De organisatie Nedan wilde naast distributiemerken ook eigen merken verkopen en neemt in 1987 de Van Slooten fabriek over te Jirnsum. In de Van Slooten fabriek werd ook Autodrop gemaakt, rolletjes drop in de vorm van autobandjes. Nedan heeft destijds het besluit genomen om Autodrop in zakjes te gaan verkopen, in de vorm van autootjes. Een nieuw succes en merk was geboren: Altijd weer die Autodrop. Zo lekker, ‘t zou verboden moeten worden!

1998
Alle kleuren van de regenboog

Skittles is een merk van Masterfoods waarvan Concorp de belangen behartigt. Met haar snoepjes in alle kleuren van de regenboog heeft dit merk een ijzersterk imago.

1999
Échte kwaliteitsdrop

Nedan zag een gat in de markt toen het aanbod in winkels alleen bestond uit zachte drop, namelijk terug gaan naar de smaken van vroeger met échte kwaliteitsdrop gemaakt van de beste ingrediënten. En zo is Oldtimers ontstaan, bekend dankzij het doosje en typisch Friese namen.

2001
De smaak van vroeger

Schuttelaar suikerwerken is overgenomen om de rol van totaalleverancier in suikerwerken te kunnen invullen. Het merk Schuttelaar kent een lange historie vanaf 1918. Het merk is vernoemd naar de toenmalige eigenaar van de fabriek waar het werd geproduceerd. Schuttelaar is snoepgoed dat op ambachtelijke wijze wordt gemaakt met de smaak van vroeger.

2005
Confectionery Corporation

Nedan zag de verkopen van en vraag naar drop toenemen in steeds meer Europese landen. Om ook hierop 100% focus te hebben werd Concorp International opgericht. Concorp is de afkorting voor Confectionery Corporation (zoetwaren corporatie).

2007
Nedan is verleden tijd

Een uniforme naam, alle bedrijven heten vanaf nu Concorp. Zo krijgen de productielocaties de naam naar de locaties (Concorp Waddinxveen en Concorp Jirnsum) en de sales organisatie Nedan wordt Concorp Brands.

2016
Samenwerking Toms

In 2016 start Concorp een strategische samenwerking met Toms in Denemarken. Hiermee breidt Concorp haar portfolio uit met het dropmerk Heksehyl.

2021
Nieuwe uitstraling

Het logo van Concorp wordt vernieuwd en de huisstijl wordt aangepast. Vanaf nu zijn we een nog kleurrijker bedrijf dat kleur geeft aan jouw smaak: Color Your Taste!

2022
Verhuizen

Na een flinke verbouwing verhuizen de medewerkers van het kantoor in Oisterwijk (Noord-Brabant) naar de productielocatie Waddinxveen (Zuid-Holland). Hiermee gaat Concorp van drie locaties terug naar twee locaties (Waddinxveen en Jirnsum).