Hoofdinhoud

Wie kan je nu beter vertellen hoe het is om bij Concorp te werken, dan iemand die bij Concorp werkt? Juist ja. Dat dachten wij ook! Daarom ga ik in gesprek met onze collega: Elly Waterschoot. 

Elly is verantwoordelijk voor het Secretariaat en Facilitair Beheer op het kantoor in Waddinxveen én al 41 jaar werkzaam bij Concorp. Twee keer per week is Elly te vinden in Waddinxveen. De andere dagen werkt ze vanuit huis.

 

“Eerlijke communicatie is voor mij erg belangrijk. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor de werkzaamheden is dat belangrijk. Ik ben niet zo snel boos en ik kan veel hebben, maar wederzijds respect moet altijd de basis zijn. Familiair is dus de kernwaarde van Concorp die het best bij me past.”

Wederzijds respect moet altijd de basis zijn.

Wie is Elly?

"Ik woon in Hoogeloon in Noord-Brabant samen met mijn man Pieter. Mijn dochter Marloes en zoon Luuk zijn inmiddels het huis uit en wonen op zichzelf. Op mijn vrije woensdagen of in het weekend lees ik het liefst een mooi boek, dan vergeet ik alles om me heen. Voornamelijk Thrillers en detectives, die met een verrassend einde. En dan niet op een e-reader, want ik heb dan toch liever een echt boek in mijn handen. In de zomerperiode pakken Pieter en ik graag de fiets voor een lange tocht, de elektrische fiets dan hè, niet met een mountainbike of zo. En een pauze op een fijn terras laten we dan ook niet aan ons voorbij gaan." Welk product mag er dan niet ontbreken in de fietstas? “Pieter is gek op drop van Oldtimers, maar ik vind de bosvruchtrode Cadillac, de ouderwetse, toch echt de allerlekkerste. Dus we wisselen een beetje af."

Hoe ben je bij Concorp terecht gekomen 41 jaar geleden?

"Ik heb een opleiding voor secretaresse aan instituut Schoevers gevolgd. Daar hing een advertentie op het prikbord van Nedan (later Concorp). Ze waren op zoek naar een medewerker. Een klasgenoot en ik stuurden beide een sollicitatiebrief en uiteindelijk ben ik het geworden. Na mijn tweede gesprek werd ik al meteen voorgesteld aan de directie en was het beklonken. Mijn eerste echte baan dus (als we de vakantiebaantjes niet meetellen dan)!” En hoe ging het verder? "Ik ben begonnen op de orderdesk en ik deed het secretariaat van één accountmanager en heel veel vertegenwoordigers op een klein kantoor. In die tijd werd nog nog vanuit de auto verkocht. Later veranderde mijn functie en ging ik de accountmanagers ondersteunen, want die groep werd steeds groter door alle veranderingen. Ik heb nog met de telex en de fax gewerkt én de allereerste computer het bedrijf in zien komen. Dat was echt een kast, dat wil je niet weten. O en ik vergeet bijna de eerste typmachine met geheugen. Daarna werd ik verantwoordelijk voor het directiesecretariaat."

Hoe ziet je huidige werkweek eruit?

"Mijn week is eigenlijk altijd anders. Los van een aantal vergaderingen voor het bestuur (de familie) en de vergaderingen van ons Koers- en Veranderteam. Verder is het: alles regelen wat er geregeld moet worden en voorbij komt. Mijn werkzaamheden gaan van het boeken van reizen tot het maken van verslagen, het bijwonen van vergaderingen, het regelen van het facilitaire stuk op kantoor Waddinxveen, het regelen van de schoonmaak, merkenrechten bijhouden en agendabeheer. Mijn belangrijkste taak is om Ilse Ebbens (CEO) zo goed mogelijk te ondersteunen. Alles wat ik voor Ilse kan regelen, pak ik op. En ik krijg natuurlijk hulp van onze facilitair medewerker."

En dat al 41 jaar! Wat vind je zo leuk aan Concorp dat je nog steeds met veel plezier naar je werk gaat?

"Ik vind leuk dat ik mensen kan helpen. Ik geniet er echt van als alles goed loopt. Bijvoorbeeld als we een week hebben om iets te regelen waarvan iedereen denkt: hoe gaan we dit doen? en het lukt, dan ben ik blij met de positieve reactie. Fijn om snel te kunnen schakelen. Dat ik hetgeen wat tussendoor komt ookdaadwerkelijk geregeld krijg, dan zijn mijn collega‘s blij, maar ook ik blij, dus iedereen blij! Daarnaast sluit ik mijn dag met een fijn gevoel af als de mailboxen een beetje leger zijn, al is dat soms een uitdaging. Zeker de eerste dag na de vakantie... Dat is toch altijd weer een pittige. Ik wil dan het liefst meteen “bij” zijn, maar je moet toch accepteren dat er een paar dingen zijn die je gemist hebt."

Je hebt in al die jaren waarschijnlijk genoeg meegemaakt waar je met een glimlach op terugblikt, maar wat springt er echt uit?

"We hebben een aantal buitenlandse reizen gemaakt met het hele personeelsbestand toen alleen het verkoopkantoor nog bestond en de groep nog niet zo groot was. Zo zijn we naar Denemarken, Engeland, Portugal en Mallorca geweest. Daarna kwamen ook nog de weekenduitstapjes naar de Waddeneilanden. Dan namen we na een meeting in de fabriek in Jirnsum de boot. Zo werd het zakelijke met het aangename gecombineerd. 

Een andere, meer recente, ontwikkeling waar ik blij van word is het gloednieuwe kantoor naast de productie in Waddinxveen. Fijn dat het kantoor door de verhuizing vanaf Oisterwijk nu weer dichter bij de fabriek staat en het aantal locaties van Concorp van drie teruggebracht is naar twee. Ik heb echt respect voor hoe hard er in de productie gewerkt wordt, want zonder elkaar zijn we allebei namelijk niks!

 

En hoewel het kantoor heel modern geworden is en een hele fijne plek is om te werken, is de mogelijkheid om thuis te kunnen werken ook wel handig. Wel minder gezellig om zonder collega’s te werken, maar wel praktisch om meer werk te verzetten. Dat helpt wel met het wegwerken van die bomvolle inbox."

Wil jij ook je handen uit je mouwen steken bij Concorp?

Kijk dan of er een leuke vacature voor je bij staat en wie weet word jij de nieuwe collega van Elly.

 

Solliciteren

Even bellen?

Meteen solliciteren of toch op zoek naar meer informatie?

Neem contact op met Elly